Рідні лише за 2 місяці дізналися про його долю: "МГБ ДНР" взяло в полон 20-річного українського патріота

Богдан Максименко не приховував своєї громадянської позиції і відверто писав у Фейсбуці і ВКонтакте думки щодо сьогодення і майбутнього Донецька.

У тимчасово непідконтрольному українському уряду Донецьку потрапив в полон до російських терористичних угруповань 20-річний Богдан Максименко. Про це в соціальних мережах повідомила його хрещена Наталія Казеннова, передають Патріоти України.
Богдан Максименко був заарештований 10 квітня - в його будинку провели обшук, вилучили комп'ютер, а самого хлопця затримали. 73 дня його родичі нічого не знали про долю Богдана.
«За цей час рідні мали відписки від "прокуратури". "МГБ" офіційно не підтверджувало місце утримання Богдана. Лише повідомили, що він "заарештований в адміністративному порядку терміном на 30 діб" за підозрою в "екстремістській діяльності". Лист датований 13 травня, коли "30 діб" минули», - пише Наталія Казеннова.
За її словами, тільки 22 червня в перший день поновлення дозволу на передачі в одному з СІЗО, де містяться полонені «МГБ», вдалося оформити передачу і ліки. «Ліки - це важливо, оскільки Богдан має вроджену ваду серця і потребує медичної допомоги», - зазначила хрещена затриманого.
Вона підкреслила, що Богдан Максименко не приховував своєї громадянської позиції і відверто писав у Фейсбуці і ВКонтакте думки щодо сьогодення і майбутнього Донецька. Також він писав пісні українською мовою, записи Богдан відкрито публікував в соцмережах.
На даний момент невідомо, які звинувачення висувають полоненому, відомо лише, що вони стосуються відразу трьох статей «кримінального кодексу ДНР».
«"Слідчий" поки не спілкувався з родиною, хоча рідні неодноразово намагалися дізнатися, хто веде справу, в чому конкретно звинувачують Богдана. Тепер, коли в СІЗО прийняли передачу, точно знаємо, що хлопець є черговим полоненим, і починаємо боротьбу за нашого Бодю. Я вжила необхідних формальних заходів і налагодила певні контакти. У Донецьку велику роботу провела родина Богдана. Про хлопця знають ключові міжнародні організації, представництво омбудсмена в Донецькій області і люди, які сприяли звільненню багатьох бранців», - написала Наталія Казеннова.
Рідні Богдана Максименка мають намір домагатися його включення в списки на обмін і звільнення. «Його єдина провина - безмежна і палка любов до України ... "Є речі, заради яких можна витерпіти все, адже є ми - українці і є наша велика Батьківщина - вся наша Україна". Цей пост мій 20-річний хрещеник Богдан Максименко написав за місяць до арешту», - додала Наталія Казеннова.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...