"Рішення "суто політичне": Міські голови Тернополя і Франківська обурені, що їхні міста віднесли до "червоної" та "помаранчевої" зон

31 липня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) розділила Україну на 4 карантинні зони в залежності від рівня захворюваності на COVID-19.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків каже, що розподіл на зони ввели з політичних міркувань. Мер Тернополя Сергій Надал заявляє, що його місто хочуть взяти "в карантинну блокаду". Свої позиції мери озвучили на сторінках у фейсбуці, передають Патріоти України.

"Наше місто хочуть взяти в карантинну блокаду. Не гнівіть тернополян!" - написав Надал.

Рішення Центральної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій він вважає "суто політичним". "Уряд хоче драконівськими обмеженнями знищити економіку Тернополя. Доки я міський голова, я не дозволю недолугим чиновникам позбавляти тернополян заробітку", - пише мер.

За словами Надала, за останні дні показники захворюваності на COVID-19 в місті пішли на спад. "Якщо рішення про посилення в Тернополі карантину буде залежати від обласної комісії, то я дуже сподіваюся, що їм вистачить розуму не приймати рішення про ізоляцію Тернополя. ... Якщо ж не буде розуміння від уряду, ми залишаємо за собою право звернутися до представників громадськості щодо захисту Тернополя в умовах економічної і політичної блокади", - написав мер.

З Надалом згодний і мер Івано-Франківська Марцінків, місто якого розташоване в "помаранчевій" зоні. "Це поділ на зони є дуже суб'єктивним і вже пахне політичною доцільністю!" - вважає він.

Марцінків закликає центральну владу врахувати думку місцевого самоврядування при введенні обмежень у тому чи іншому місті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...