Робота за безвізом: На що готові у Європі заради "робочих рук" (відео)

Деякі країни Євросоюзу – такі як Польща і Угорщина – настільки зацікавлені в трудових мігрантах, що надають українцям офіційну можливість працювати за безвізом.

Про умови праці та заробітки в Європі в ефірі ObozTV розповів віце-президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Микола Алєксандров, передають Патріоти України.

Алєксандров звернув увагу, що українці можуть вільно працевлаштуватися у Польщі навіть без спеціальної робочої візи. Щоправда, на термін до трьох місяців. "Можна заїхати за біометрикою (біометричним закордонним паспортом. – ред.) до Польщі і вже через 4-5 днів працювати. Тобто 2,5 місяці спокійно працювати. Там є можливість офіційно працевлаштуватися. Якщо в Німеччині потрібна робоча віза, то в Польщі – ні. І це абсолютно законно", – зазначив він.

За його словами, європейці дуже зацікавлені в заробітчанах з України. "Європейським країнам дуже потрібні робочі руки. Дуже. Їм цікавіше, щоб українці їхали працювати, а не пити кави у Відні... Їм не вистачає робочих рук. У них старіють нації. Літніх людей потрібно утримувати, платити пенсії, оплачувати соціально-медичне забезпечення... А Україна – поруч. Українець може легко і швидко дістатися до Польщі чи Німеччини. Привезти, наприклад, непальця – буде дуже дорого. Плюс, культурна близькість. Українці в Польщі вже в другому поколінні фактично перетворюються на поляків, вони асимілюються", – пояснив експерт.

При цьому Алєксандров наголосив, що переважна більшість вакансій – це некваліфікована праця. "Згідно із соціологічними дослідженнями, 93% українців працюють за кордоном руками. Щоб працювати юристом, бухгалтером, менеджером – по-перше, потрібно знати мову, а по-друге – підтвердити свою освіту. Мій український диплом може бути в Польщі нікому не потрібен", – уточнив він.

Заробіток в Польщі безпосередньо залежить від відпрацьованого часу – у більшості робітничих професій встановлена погодинна оплата. "Багато українців обирають працювати максимально. 10, 12, 14 годин на добу, шість днів на тиждень. За таких умов вони можуть заробляти і 30, і 35 і 40 тисяч гривень на місяць... Але, по-перше, за їжу і житло там теж потрібно щось платити. А по-друге, якби вони в такому самому режимі працювали в Україні – то отримували би ненабагато менше", – розповів Алєксандров.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...