Робота, зарплата, відпустка, інтернет і т.ін.: Як відбуватимуть покарання винуватці резонансної смертельної ДТП у Харкові (відео)

Олена Зайцева шитиме одяг, Геннадій Дронов працюватиме у полі. Засуджені до 10 років позбавлення волі за моторошну харківську ДТП із 6 загиблими і 6 постраждалими вже етаповані до тюрем.

Олена Зайцева відбуває покарання на Дніпропетровщині, Геннадій Дронов – на Полтавщині. Журналісти поїхали до цих тюрем, аби подивитися в яких умовах перебуватимуть найближчі роки засуджені, чи є в когось з них особливі привілеї і шанси на дострокове звільнення, передають Патріоти України з посиланням на Факти ICTV.

"Гектари полів, техніка, ферма – на перший погляд звичайне сільгосппідприємство, якби не колючий дріт на паркані. Виправна колонія неподалік Полтави – мінімального рівня безпеки, тут жодного рецидивіста. Майже всі чоловіки тут засуджені за ДТП. Тут відбуватиме покарання Геннадій Дронов.

Мешкають від двох до шести чоловіків. Дозволені планшети без виходу в інтернет. Є їдальня з мікрохвильовою піччю і холодильником. Харчування – тричі на день.

Дронов збиратиме буряки і сіятиме озимі. За роботу отримуватиме близько 5 тис. грн на місяць. Від тисячі до двох віддаватиме в колонію за комунальні послуги і харчування, частину – потерпілим в аварії.

На роботу – у супроводі інспектора, за хорошу поведінку відпустка два тижні на рік. Поки ж Геннадій Дронов про це навіть не мріє. На зустріч з нами прийшов пригніченим, Факти єдині, з ким він погодився зустрітися.

Його адвокат готує касаційну скаргу до Верховного суду, – адже повну провину Дронова, упевнений, суд так і не довів.

Про дострокове звільнення може йтися лише після відбуття не менше половини терміну. Така ж ситуація і в Олени Зайцевої.

На відміну від Дронова, водійка Лексуса, що врізався у натовп, убивши шістьох людей, Олена Зайцева у виправному центрі мінімального рівня безпеки. Тут жінки, засуджені за нетяжкі злочини – крадіжки, несплату аліментів, недолуге батьківство. У них мобільний зв’язок, інтернет, магазини за межами колонії. Представниця потерпілих Лариса Матвєєва обурена перебуванням винуватиці трагедії в таких умовах.

У виправничому центрі кажуть – жінок із подібними із Зайцевою вироками всього чотири на всю Україну. Відправляти їх у тюрми із суворим режимом не мають права. Для них тут створили окремий сектор з посиленим контролем.

До їдальні, в баню і на роботу Зайцева ходитиме у супроводі інспектора. Вона працюватиме швачкою або вишивальницею с зарплатою трохи більше чотирьох тис. грн. Чи подаватиме касаційну скаргу – невідомо, адвокат на телефонні дзвінки не відповідає, засуджена від інтерв`ю відмовилась.

І Зайцевій, і Дронову лишилося сидіти в тюрмі 8 років, адже два роки з десяти вони вже відбули у СІЗО. За позовами обидва мають сплатити потерпілим по 4 млн грн."


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...