"Родная говень" знов загидила планету: Росія приховує жахливу екологічну катастрофу та розлив нафти в Тихому океані (фото, відео)

Забруднення води на Камчатському узбережжі викликано витіканням нафтопродуктів із комерційного танкера.

Наприкінці вересня очевидці повідомили про зміну кольору води на Халактирському пляжі на Камчатці, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Серфери розповідали, що після контакту з водою у них червоніли очі та з'являлося подразнення на шкірі.

Очевидці публікують у соцмережах фотографії морських тварин, які викинулися на берег.

У прибережних морських водах у районі пляжу виявили забруднення щодо нафтопродуктів у понад три з половиною рази і у понад два з половиною рази - щодо фенолу. Пізніше в регіональному Міністерстві природи заявили про перевищення вмісту нафтопродуктів і фенолу ще в трьох бухтах Авачинскої затоки.

Губернатор Камчатського краю Володимир Солодов закликав жителів утриматися від поїздок на узбережжя.

Камчатська міжрайонна природоохоронна прокуратура почала перевірку за фактом забруднення акваторії на Камчатці невстановленим досі джерелом, повідомляє Sakhalin.Info. Російське відділення Грінпіс звернулося в Росприроднагляд, Росспоживнагляд, Міноборони і Генпрокуратуру з вимогою негайно розслідувати причини забруднення і усунути наслідки.

3 жовтня ТАСС із посиланням на джерело в екстрених службах Далекосхідного регіону повідомило, що забруднення води на Камчатському узбережжі викликано витіканням нафтопродуктів із комерційного танкера.

"За попередніми даними, повз пляж прослідував морським шляхом комерційний танкер із течею, яку усунули, але це призвело до розливу нафтопродуктів, що містять фенол. Власника судна наразі не встановлено, ведеться пошук", - заявили у відомстві.

Регіональна Гідрометеослужба провела відбір проб води. Результати аналізів будуть готові 5 жовтня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...