Родом з дитинства: Вчені знайшли причину хронічних хвороб

Тепер вчені зможуть знайти і способи їх уникнути.

Вченим вдалося знайти причину таких важких хронічних хвороб, як діабет I типу, ревматоїдний артрит, целіакія та інші недуги, які виникають протягом життя. Виявилося, всі ці хронічні стани родом з дитинства. Такий висновок зробили вчені з Австралії, повідомляється на сайті Інституту серця і діабету імені Бейкера, передають Патріоти України.

У рамках цього дослідження група вчених вивчила зразки пуповинної крові більш ніж у 100 новонароджених і з'ясувала, що саме особливості генетики дитини викликають зміни у функціях різних генів, які беруть участь у розвитку хвороби.

Вчені припускають, що в майбутньому результати дослідження можна буде використати для оцінки ризиків хвороб з народження.

При цьому результати таких тестів будуть визначати лише ймовірності хвороб, оскільки на багато з них (крім генетичних) значний вплив надає спосіб життя людини та фактори навколишнього середовища.

"Розуміння схильності людини до тих чи інших захворювань дозволить з раннього віку враховувати свої індивідуальні особливості і більш уважно ставитися до профілактики", - вважають вчені.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...