Родині українця, який помер на заробітках у Польщі, зібрали 4 мільйони гривень

Троє неповнолітніх дітей - дівчатка 12 і 7 років, а також 9-річний син залишилися без тата, а мама померлого по інвалідності щодня потребує ліків.

Родині українця Василя Чорнея, який помер на заробітках у Польщі, поляки зібрали близько 600 тисяч злотих (майже 4 мільйони 200 тисяч гривень), передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Ініціатором збору допомоги став почесний консул України в Познані Вітольд Горовський.

Протягом 11 років, поки дитина українського працівника не досягне повноліття, родина Чорнея щомісяця отримуватиме 2000 злотих (14000 гривень). Крім того, якщо діти будуть здобувати освіту, то кожен з них буде отримувати по 1500 злотих (понад 10000 гривень) на місяць.

"Мені дуже приємно, що для моєї сім'ї, моїх дітей поляки організували таку допомогу і дуже вдячна їм за це. Я сама б трьох дітей не знаю, як витягнула", - сказала дружина померлого Наталія Чорней.

Нагадаємо, що в кінці червня в Польщі знайшли у лісі тіло 36-річного українця Василя Чорнея недалеко від міста Вонгровець у Великопольському воєводстві. Власниця підприємства, на якому він працював, вивезла чоловіка в ліс, після того як він втратив свідомість під час роботи. Після цього він помер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...