Роки - не завада: Як українські пенсіонери живуть активним життям (фото, відео)

Дедалі більше українських пенсіонерів свідомо обирають активне життя. Вони подорожують, ведуть блоги, опановують IT-технології і навіть підкорюють модельний бізнес. Нудна пенсія – це не про них.

Ніна Дрозд

Ніна Дрозд вивчає англійську сама і викладає іншим. Її студентам вже за 60 років. Вони старанні і не бояться нового, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Життя Ніни змінилося з появою онука. У 47 років вона залишила роботу в податковій і пішла в декретну відпустку. "Чого не зробиш ради оцих ляльок, які з'являються у нашому житті. І заради того, щоб залишатися на плаву з цими ляльками, коли вони почнуть рости", – пояснила свою активність Ніна Дрозд.

Нині пані Ніні 56 і вона двигун прогресу для інших: пропагує спорт, здорове харчування, подорожує, стежить за модою, має власний ютуб-канал і називає себе блогером.

"Це як перетворення покоління "50+", яке було колись на лавочках і в хустинках, в те покоління, яке я бачу сьогодні зовсім іншим", – сказала Ніна.

Дивіться відео з каналу "Бабушка 2.0":

Сучасні пенсіонери продовжують навчатися навіть після виходу на відпочинок. Опановують те, на що у молодості бракувало часу та реалізують найсміливіші мрії.

Лариса Михальцова з Миколаївщини потрапила в модельний бізнес в 63 роки.

модель Лариса Михальцова

"Не потрібно боятися років, потрібно їх приймати і триматися на плаву", – зазначила Лариса.

А от у Львові вчать пенсіонерів впливати на владу. Там провели опитування і з'ясували: люди поважного віку прагнуть до цього, але не знають як. Тож для них випустили серію буклетів – пояснюють, як подати петицію, що таке громадські слухання та громадський бюджет.

"Дуже багато нових інструментів, про які люди, на жаль, не знають. Наприклад, як користуватися послугами ЦНАПу, а це дуже важливо, бо не кожна людина знає, як подати заявку і навіть скаргу", – розповіла голова громадської організації "Золоті роки" Людмила Гришко.

Незважаючи на мізерні пенсії і соціальні стереотипи, тисячі українців похилого віку своїм прикладом доводять: після 60 років життя тільки починається і реалізувати свої мрії ніколи не пізно.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...