"Росія буде затягувати процес по-максимуму", - Ігор Мазур

Мазур, який перебуває в Польщі, зазначив, що в Росії є 10 днів, щоб надати польській стороні матеріали, які доводять обґрунтованість екстрадиції.

Ігор Мазур

Заступник глави партії УНА-УНСО Ігор Мазур (Тополя), який після затримання польськими прикордонниками перебуває в Генконсульстві України в Любліні, припускає, що Росія буде затягувати з наданням доказів у його справі, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

"Наразі я перебуваю на території консульства і можу пересуватися по території Польщі тільки разом із консулом. Бо машина консула в певній мірі є територією України. Поки я разом із ним, то мене ні місцева поліція, ні Інтерпол не можуть заарештувати. Мене можуть арештувати виключно за рішенням польського суду. Відповідно, усі ми чекаємо цього суду. Але суд відбудеться точно не на цьому тижні. Швидше за все – наступного. Бо в росіян є 10 днів, і я думаю, що вони будуть максимально затягувати час", – заявив Мазур.

Українець припустив, що Москва передасть польському суду "муть" про нього. "Після того, як прийдуть докази, суд має призначити засідання. Якщо вони цих доказів не дадуть, то мене автоматично повинні звільнити через відповідне рішення суду. Якщо такі докази прийдуть, правоохоронні органи мають їх вивчити. Але можуть виникати якісь додаткові факти. Росіяни можуть затягувати процес і казати, що вони ще щось додатково нададуть. Так що я можу тут бути затриманим на місяць або й більше", – уважає заступник глави УНА-УНСО.

На його думку, "буде не одне судове засідання, а два чи три". "Може, росіяни скажуть: дайте ще додаткових п'ять днів, а ми тим часом надамо додаткові докази. Усе це може затягнутися на місяць. Але все рівно, я перебуваю на волі й усе це якось переживу. Тільки сумую за рідними", – підкреслив Мазур.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...