"Росія готує дітей у Криму до війни проти України", - Парубій

Російська Федерація використовує освіту на окупованих територіях для того, щоб ментально поневолювати місцеве населення, а також – підривати безпеку своїх сусідів.

Зокрема, в анексованому Криму Росія системно принижує громадян України, порушуючи їх права на освіту рідною мовою. Про це під час виступу на 140-й Асамблеї Міжпарламентського союзу заявив глава українського парламенту Андрій Парубій, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Дітей громадян України на незаконно окупованій території насильно індоктринують, перетворюючи на прихильників російської імперської ідеї. Росія у порушення міжнародного гуманітарного права цілеспрямовано готує українських громадян, що проживають у Криму до служби у російській армії та до війни в Україні", – зазначив Андрій Парубій.

Також очільник Верховної Ради пригадав смертельну бійню у керченському коледжі, під час якої 18-річний студент Владислав Росляков розстріляв 20 однолітків і викладачів у стінах навчального закладу. Так, Парубій висловив свою певність у тому, що цієї трагедії б не сталося, якби "Крим не захопила Росія, а в дітей не формували бажання війни і насильства".

"Українці мають вбивати українців – це підступний план Путіна", – наголосив Парубій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...