"Росія хотіла відправити 10 тисяч солдатів у Каталонію на допомогу сепаратистам", - іспанський суддя

Референдум про незалежність Каталонії відбувся 1 жовтня 2017 року.

Росія пропонувала фінансову і матеріальну допомогу рухові за незалежність Каталонії в 2017 році, заявив суддя, який веде справу про фінансування референдуму про відділення від Іспанії. Про це повідомляє Politico, передають Патріоти України.

Відразу після того як іспанська поліція затримала 21 впливового каталонського бізнесмена за підозрою в нецільовому використанні державних коштів і відмиванні грошей, суддя Хоакін Агірре заявив, що російська група, створена за часів Михайла Горбачова, запропонувала «підтримку» колишньому президенту женералітета Каталонії Карлесу Пучдемону.

Російська допомога полягала у відправці 10 тисяч солдатів в регіон і погашенні боргів Каталонії перед Іспанією, якщо вона оголосить про незалежність, заявив суддя.

На переконання судді, незважаючи на те, що Пучдемон в жовтні 2017 року оголосив про незалежність Каталонії, пропозицію Росії було відхилено.

«Якби він погодився, події, ймовірно, були б трагічними і розв'язали б збройний конфлікт з державою з невідомим числом смертей», - написав Агірре в офіційному звіті.

Заява судді ґрунтується на двох аудіозаписах, виявлених в телефоні Віктора Террадельяса, одного із затриманих бізнесменів, який, як стверджується, контактував з представником російської групи.

Після заяв іспанського судді про російську групу посольство Росії в Іспанії спробувало відбутися жартами про 10 тисяч російських солдатів, готових боротися за незалежність Каталонії.

«Інформація в іспанських ЗМІ про відправку 10 тисяч російських військових в Каталонію - неповна. Потрібно додати ще два нулі до цифри», - заявили російські дипломати.

За їхніми словами, згідно зі "змовою", російські солдати повинні бути перекинуті на літаках Моска і Чато, які збиралися в Каталонії під час Громадянської війни і заховані в горах до «отримання зашифрованого бойового наказу».

1 жовтня 2017 роки влада Каталонії провела невизнаний Мадридом референдум про незалежність регіону. За незалежність проголосувало 90,18%. Проти незалежності - 7,83%. 27 жовтня 2017 року парламент Каталонії проголосив створення «Каталонської республіки як незалежної суверенної, демократичної і соціальної держави».

Мадрид не визнав підсумків референдуму про незалежність Каталонії. Пучдемон втік з Іспанії, щоб уникнути арешту в кінці жовтня 2017 року. Через два роки після плебісциту Верховний суд Іспанії визнав дев'ятьох лідерів Каталонії винними в заколоті за їхню роль в організації і проведенні референдуму.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...