"Росія може піти на військове втручання у справи Киргизстану", - Фейгін

Події у Киргизстані, де спецназ намагався затримати колишнього президента країни Алмазбека Атамбаєва – вказівка на те, що в країні зіткнулися інтереси низки головних регіональних держав.

Алмазбек Атамбаєв і Володимир Путін у листопаді 2017 року

Росія може піти на військове втручання у конфлікт за однієї умови. Таку думку висловив російський адвокат Марк Фейгін, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Те, що відбувається в Киргизстані, в геополітичному сенсі – це зіткнення інтересів низки головних регіональних держав, перш за все Китаю і Росії. Крім того, в Киргизстані розміщується американська військово-повітряна база, яка забезпечувала транзит вантажів до Афганістану. У Росії там теж є бази. Можна собі уявити, які інтереси там зав'язані", – пояснив він.

Адвокат також нагадав про те, що спроби усунення президентів Киргизстану вже були, причому дві попередні увінчалися успіхом. "Перший президент Акаєв живе в Росії. Бакієв, мабуть, продовжує жити в Білорусі, але в будь-якому разі в зоні контролю Москви".

Фейгін також припустив, що нещодавній візит Атамбаєва до президента РФ Путіна міг бути пов'язаний із бажанням отримати певні гарантії на випадок його арешту і усунення від влади.

"Питання в тому, чи заарештують Атамбаєва, чи не заарештують. Але ця проблема залишиться, бо Киргизстан трусить і лихоманить", – переконаний адвокат.

За його оцінками, Росія може піти на військове втручання у справи Киргизстану за однієї умови: "Якщо Путін побачить, що Киргизстан остаточно виходить із зони його контролю під Пекін або Вашингтон, то, звісно, втручання буде. Ця небезпека може змусити його вдатися до різких дій".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...