"Росія не подавала жодних ознак того, що вона планує звільнити українських моряків", - Волкер

Спецпредставник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер вважає, що Росія затягує судовий процес над українськими військовими моряками, захопленими в районі Керченської протоки.

Курт Волкер

Немає жодних ознак, що Росія поверне захоплених у районі Керченської протоки українських військових моряків. Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США щодо України Курт Волкер, передають Патріоти України з посиланням на Український тиждень.

"Дуже прикро, але Росія не подавала жодних ознак того, що вона планує звільнити моряків, яких вона атакувала і захопила в міжнародних водах. Усе це абсолютно незаконно, і міжнародний суд ухвалив відповідне рішення проти РФ. Однак українців і далі утримують", – сказав він.

За словами американського дипломата, до українських моряків ставляться у РФ "без жодної поваги, як це має бути щодо військових іншої країни".

"Їх судять у російському цивільному кримінальному суді, що абсолютно неприйнятно", – підкреслив Волкер.

Він вважає, що Росія затягує судовий процес над українцями. "Спершу розгляд мав початися у квітні, потім був липень, а тепер уже жовтень. Це неприпустимо. І це справді втрачена можливість для Росії, тому що можна було наростити динаміку в питанні обміну полоненими і встановлення миру. Вони не скористалися цим шансом, натомість і далі ставляться до моряків як до заручників", – заявив Волкер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...