"Росія незабаром може атакувати Україну з окупованого Криму", - депутати польського Сейму

Польський парламентарій із посиланням на українських та американських експертів підкреслив, що запасів води на Кримському півострові зараз є на місяць-півтора.

Росія найближчим часом може спробувати атакувати Україну із Криму, аби відновити подачу води на півострів. З огляду на це президент Польщі має скликати Раду національної безпеки країни, аби обговорити це питання і надати підтримку Києву. Про це під час пресконференції у Сеймі заявила у четвер група депутатів фракції лівих сил у польському парламенті, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

“Ми побоюємося того, що було у 2014 році: Російська Федерація хотітиме розширити свою територію, оскільки найближче місце, де є питна вода, знаходиться на відстані 80 км вглиб континенту”, - повідомив депутат Лівиці Павел Крутул, який входить до комісії Сейму РП з питань оборони.

Польський парламентарій із посиланням на українських та американських експертів підкреслив, що запасів води на Кримському півострові зараз є на місяць-півтора. Він також поінформував про значний контингент російських військ, розгорнутий у Криму. “Тому, я апелюю до президента про скликання Ради національної безпеки, аби обговорити цю ситуацію, і, можливо, здійснити якісь кроки, завдяки яким Україна могла б відчувати нашу підтримку”, - заявив Крутул.

Інший політик Лівиці Анджей Розенек наголосив, що ситуація у Криму вимагає дій перших осіб держави, зокрема консультацій за участю колишніх перших осіб Польщі, консультацій з опозицією. “Коли за нашим східним кордоном таке відбувається, то президент не може залишатися байдужим, він не може вдавати, що проблеми немає”,- підкреслив Розенек.

Депутат Лівиці Аніта Кухарська-Дзедзіц звернула увагу, що загострення російсько-українського конфлікту може призвести до зростання кількості біженців у Польщі. “Ми не готові, Європа до цього не готова. Тому тим більше закликаємо президента скликати Раду національної безпеки”,- наголосила депутат.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...