"Росія поводиться інакше": Кремлівська пропаганд*нка розкритикувала своїх хазяїв через Іран

Симоньян зазначила дві можливості поведінки «великої країни, яка вимагає поваги до себе», якщо вона вчинить катастрофічну помилку.

Маргарита Симоньян і президент Росії Володимир Путін

Головний редактор прокремлівського телеканалу російського мовлення за кордон RT, який передає позиції Кремля і який у світі називають пропагандистським, Маргарита Симоньян високо оцінила дії Ірану, який визнав свою відповідальність за збиття українського літака і тим самим, на її думку, повівся як «мужик», тоді як Росія поводиться інакше, передають Патріоти України.

У низці твітів, написаних розмовним сленгом, що важко надається до прямого перекладу, Симоньян зазначила дві можливості поведінки «великої країни, яка вимагає поваги до себе», якщо вона вчинить катастрофічну помилку. Перша з них, за її словами, – це «йти в глуху відмову і ніколи ні в чому на признаватися і ні за що не вибачатися». Саме така, пише вона, поведінка й Росії.

Але, заявила Симоньян, їй «суто по-людськи» ближча друга можливість: вчинити як Іран, який визнав свою вину за збиття українського літака і взяв на себе відповідальність за це.

«У моїй системі координат Іран виявився «мужиком», – написала керівниця RT.

Так само активно пропагандували первісні заперечення Ірану й численні інші російські засоби інформації, прямо чи опосередковано підконтрольні російській державі.

Маргарита Симоньян у своїх дописах прямо не згадувала про справу збиття над окупованою частиною українського Донбасу 2014 року пасажирського літака «Малайзійських авіаліній» – за даними розслідування, його збили ракетою з зенітно-ракетного комплексу Збройних сил Росії, який прибув на місце події перед збиттям і відразу після нього був повернутий до Росії. Москва досі, попри всі дедалі численніші докази, заперечує свою причетність. Але про цю справу нагадують у численних коментарях до цих її дописів у твітері.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...