"Росія програє", - Гіркін про війну на Донбасі (відео)

Військовий злочинець не відкидає великих втрат агресора на сході.

Колишній ватажок терористів "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) заявив про небоєздатність 1 і 2 армійських корпусів Росії на Донбасі. Крім того, він припустив можливу поразку РФ в разі масштабних боїв зі Збройними силами України. Свій сценарій розвитку конфлікту він озвучив в ефірі пропагандистської програми. Її фрагмент оприлюднили на Telegram-каналі "Новини Збройних сил", передають Патріоти України.

Гіркін підкреслив, що існування "Л/ДНР" залежить тільки від того, чи прийдуть найманцям на допомогу російські Збройні сили в разі українського наступу.

"Якщо вони (армія Росії. – ред.) будуть входити потроху і не одразу, то, по-перше, вони зазнають дуже великих втрат. По-друге, противник буде воювати всерйоз, а вони, швидше за все, будуть входити, не маючи точного розуміння, як, що і де відбувається", – зазначив терорист.

За його словами, зараз 1 і 2 АК РФ грають роль своєрідної завіси, прикриття: вони повинні протриматися певний час, поки за їх спиною не розгорнуться (якщо таке планується) основні сили агресора.

"Питання полягає в тому, що це прикриття настільки слабке і малобоєздатне, що зіграти роль завіси в разі масштабної атаки противника воно не зможе. Воно буде зметене, здуте просто, практично миттєво. І в цій ситуації часу на розгортання російських військ просто не буде. Їх будуть бити ще на висуненні в певні райони. До того ж, не тільки з повітря, але й із землі, українські військові, які дісталися туди", – вважає Гіркін.

"Якщо українська армія починає наступ і на решті українсько-російського кордону буде мир і спокій, як у 2014 році, й навіть якщо російська армія вступить на територію "Л/ДНР", я прогнозую дуже важкі втрати і, в тому числі, поразку російських військ на цій ділянці. З однієї простої причини – противник готується до війни", – додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...