Росія заявила про завершення випробовувань першої у світі коронавірусної вакцини

Подальший план розробки вакцини вже визначається стратегією розробника, зокрема складністю епідеміологічної ситуації.

У Росії завершилися випробування першої в світі вакцини від коронавируса, повідомив директор Інституту трансляційної медицини та біотехнологій Сеченовського університету Вадим Тарасов, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

«Сеченовський університет успішно завершив випробування на добровольцях першої в світі вакцини від коронавірусу», – повідомив він.

У бесіді з агентством директор Інституту медичної паразитології, тропічних і трансмісивних захворювань Сеченовського університету Олександр Лукашев повідомив, що завданням цього етапу дослідження було продемонструвати безпечність вакцини для здоров’я людини, що і було зроблено.

Тарасов пояснив, що добровольці довго перебували в ізоляції, були обмежені в контактах із зовнішнім світом ще до початку випробувань, щоб виключити зараження коронавірусом.

За його словами, тривала ізоляція вплинула на психологічний стан добровольців, в ході дослідження виникали конфліктні ситуації, зросло емоційне напруження. У зв’язку з цим до роботи були підключені психологи, щоб знизити напруженість що виникла.

Подальший план розробки вакцини вже визначається стратегією розробника, зокрема складністю епідеміологічної ситуації з вірусом і можливістю масштабування виробництва, заявив Лукашев.

Раніше Тарасов повідомив, що препарат проти коронавірусу вдає із себе рекомбінантну аденовірусну вакцину, яка, по суті, є неживою і створена штучно. За його словами, фактично, вона не містила в собі частин коронавірусу. «Принцип її дії такий, що вона повинна викликати імунітет, імунну відповідь, схожу з імунною відповіддю, яка виникає на коронавірус», – сказав учений.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...