"Росіяни бояться виходити на протест", - Фейгін про акції в РФ

23 січня у найбільших містах РФ проходять не дозволені владою мітинги на підтримку Навального.

Росіяни не готові пожертвувати усім заради протестного руху, вони бояться виходити на акції підтримки російського опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомив російський політичний і громадський діяч, блогер Марк Фейгін в етері програми “Коментар з Анжелікою Сизоненко”, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.

"Склалася значно оптимістичніша ситуація, ніж очікувалося. Очікувалося, що під важким тиском, під яким знаходиться громадянське суспільство у Росії, взагалі мало хто вийде. Оскільки всі залякані, побутує неймовірний страх. Отруєння Навального все посилило. Тому я би сказав так, що це краще, ніж ми очікували!, – зазначив Фейгін.

Політичний діяч звернув увагу, що порівняно з протестами влітку 2019 року в Російській Федерації через нереєстрацію кандидатів були значно скромнішими. "Зараз значно важливіша географія. Справ в тому, що виходили люди по всій країні – від Владивостоку й до Москви. Тому масовість – це не кількість, зазвичай. Масовість – це географія. У масштабах Росії це завжди географія" – зауважив Марк Фейгін.

Блогер додав, що рано говорити, чи створять сьогоднішні протести умови для продовження протестного руху в Російській Федерації. І наголосив, що динаміка буде залежати від багатьох факторів, в тому числі й зовнішніх. "Якщо Адміністрація Байдена введе якісь жорстокі санкції. А можливо, сьогоднішні затримання більше 1 000 людей по всій Росії вплинуть на те, що буде введено більш жорсткі санкції, реакція у світі буде більш жорсткішою. Це може посприяти мобілізації протестного електорату. Потенціал його, судіть самі, все таки фільм Навального про замок Путіна подивилося уже більше 50 мільйонів людей. Навіть якщо уявити, що 1/10 цієї аудиторії – це люди, які потенційно співчувають протесту, то це гігантська кількість", – зауважив політичний діяч.

Фейгін наголосив, що поки росіяни бояться виходити на протести й не готові пожертвувати всім заради протестного руху.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...