"Росіяни, які стали ворогами": На Росії видали новий історичний фейк про українців

У Росії заявили, що росіяни і українці історично завжди були одним народом, який пізніше перетворився у ворогів.

Про це сказано в матеріалі "Комсомольської правди", передають Патріоти України.

Також, опитані виданням експерти стверджують, що слова "Україна" нібито не було у словнику, випущеному Академією наук СРСР. "Ми можемо взяти тритомник "Возз'єднання України з Росією", випущений Академією наук СРСР до 300-річчя Переяславської ради, і виявимо, що слова "Україна" там взагалі немає! Крім сучасного заголовку. Ні в польському, ні в російській, ні малоросійському масиві документів це слово не зустрічається", - заявив історик і публіцист Єгор Холмогоров.

При цьому старший науковий співробітник Інституту російської історії Андрій Марчуков заявляє, що в ті часи там жив єдиний "російський народ". "Де б він не жив тоді - в Києві, Галичі, Володимирі-на-Клязьмі, Москві або Вітебську, - народ цей був єдиний - культурою, вірою і самосвідомістю", - вважає він.

На думку видання, незаперечним свідченням єдності народу є "Повість временних літ" XIII століття. "Ось тільки у літописі є два списки, дві версії - "Лаврентьєвська" та "Іпатіївська". Одна з півночі - з суздальських земель, інша - з місць, що називаються зараз Західною Україною. Можливо, це перше матеріальне свідчення початку поділу народу", - сказано в статті.

Пропагандисти називають Україну частиною Древньої Русі, яка нібито лише через багато століть стала себе так називати. "Поділ Київської Русі на частини, одна з яких через багато століть назве себе Україною, це історія про "доброго" слідчого і "злого". "Злому" не віриш підсвідомо. Північна Русь бачила в монголо-татарському ярмі тільки жорстоких і жадібних завойовників і вважала, що рано чи пізно, але переробить цю агресивну біомасу самостійно - приручить або знищить. Західна Русь, навпаки, намагалася знайти заступників серед третіх осіб, довірилася "доброзичливцям" в овечих шкурах і заплатила за це собою. Іншої ціни не було", - сказано в матеріалі.

Пропагандисти заявляють, що Україна не змогла повернути свою національну ідентичність. "А ось свою національну ідентичність повернути назад виявилося неможливо - немає такої кнопки в історії. А ось кнопка "манкурт" є - червона, стирчить на самому видному місці. І кнопки "заздрість" і "самобутність" поруч... Жорстокий урок, який уже багато століть продовжує вчити Україна. Дзвінка поки не було. "Дзвінок - для вчителя", - сказано в матеріалі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...