"Російські хакери атакували ядерне агентство США, владу трьох штатів і Microsoft", - Bloomberg

Новий президент США Джо Байден вже відреагував на подію, заявивши, що з перших днів свого керівництва зробить кібербезпека головним пріоритетом.

Російськими хакерами була здійснена кібератака на агентство з ядерної зброї США, урядові мережі мінімум трьох штатів, і на Microsoft. Про це з посиланням на свої джерела повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України.

Відзначається, що мала місце широкомасштабна кіберкампанія. Зломщики здійснили її за допомогою шкідливого коду в продуктах SolarWinds. Від більшої атаки постраждали Міненергетики та його Національне управління з ядерної безпеки, яке обслуговує ядерні запаси США.
Втім, за словами речника міністерства Шейлін Хайнс, атака не вплинуло на «важливі функції національної безпеки».
Представник Microsoft Френк Шоу в свою чергу розповів, що компанія знайшла шкідливий код «в своєму середовищі, яку ізолювали і видалили». Він відзначається, що компанія не виявила доказів доступу до виробничих послуг, даними клієнтів і ознак того, що системи Microsoft використовувалися для атаки на інших суб'єктів.
Співрозмовники видання наполягають на тому, що зламали також уряди трьох штатів, хоча і не уточнили, які саме.
В американському агентстві з кібербезпеки підкреслили, що мова в даному випадку йде про «гострою» атаці, що представляє «серйозну небезпеку» для федерального уряду, урядів штатів, місцевого самоврядування, критичної інфраструктури і приватного сектора.
Новий президент США Джо Байден вже відреагував на подію, заявивши, що з перших днів свого керівництва зробить кібербезпека головним пріоритетом. Винних постараються знайти. Росія своєї провини не визнає.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...