Російські хакери зламали листування штабу президента Франції, - Le Monde

Для цього хакери розсилали фішингові листи для крадіжки паролів і особистих даних людям з близького оточення Макрона, а також членам його партії.

Французька газета Le Monde стверджує, що у неї є технічні докази причетності російських спецслужб до злому листування штабу Емманюеля Макрона. Листування оприлюднили напередодні другого туру виборів президента Франції, в травні 2017 року, передають Патріоти України з посиланням на Громадське.

Раніше і Макрон, який врешті переміг на виборах президента, і його оточення заявляли, що за зломом стоять російські хакери, проте доказів цих заяв досі не наводили.

Однак після оприлюднення листування, з'ясувалося, що в метаданих опублікованих листів фігурує Георгій Петрович Рошка, який за даними відкритих джерел є співробітником ЗАТ "Еврика". Ця компанія називає себе підрядником низки російських держвідомств, зокрема ФСБ та Міноборони.

Джерела Le Monde повідомили, що злом листування штабу Макрона готували кілька місяців. Хакери розсилали фішингові листи для крадіжки паролів і особистих даних людям з близького оточення Макрона, а також членам його партії.

За даними видання, докази причетності росіян до злому отримали дві компанії, які спеціалізуються на кібербезпеці.

Повідомляють, що цих зломом стоять хакерські угруповання Fancy Bear і Sandworm. Про їхній зв’язок з російськими спецслужбами раніше заявляли у Міністерстві закордонних справ Великої Британії.

Sandworm і Fancy Bear вже не вперше фігурують у подібних кібератаках. Зокрема, їх пов'язували з атакою на "Укренерго" в грудні 2016 року. Тоді атака спричинила перебої в електропостачанні Києва.

Fancy Bear також фігурувала у розслідуванні спецпрокурора США Роберта Мюллера про російське втручання у президентські вибори.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...