Російські оборонні компанії втрачають прибутки і позиції в світовому рейтингу, - SIPRI

На фоні загального росту продажів на 8,5% російські компанії погіршили свої показники.

Стокгольмський інститут дослідження проблем миру (SIPRI) оприлюднив дані аналізу глобального ринку озброєння в 2019 році, передають Патріоти України з посиланням на Український мілітарний портал.

Аналітичний центр звертає увагу на те, що на фоні загального росту продажів на 8,5% російські компанії погіршили свої показники.

Якщо у 2018 році в ТОП-25 найуспішніших оборонних компаній російських було три, то тепер лише дві.

Список лідерів залишила російська “Об’єднана авіаційна корпорація” (ОАК). За оцінками SIPRI, ОАК у 2019 порівняно з попереднім роком погіршив свої показники на $1,3 млрд. “Алмаз-Антей” та “Об’єднана суднобудівна компанія” заробили менше на $634 млн порівняно з 2018.

Науковий співробітник SIPRI Олександра Куїмова пояснила стагнацію компанії: “Внутрішня конкуренція та зменшення державних витрат на модернізацію флоту були двома головними проблемами для Об’єднаної суднобудівної компанії в 2019 році”.

Стокгольмський інститут дослідження проблем миру — міжнародний аналітичний центр, що спеціалізується на дослідженні збройних конфліктів, озброєнь, контролю за озброєнням та процесами роззброєння.

Заснований у 1966 році у Стокгольмі. SIPRI надає дані, власний аналіз та рекомендації, засновані на відкритих джерелах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...