Російські окупанти закрили всі пропускні пункти до Цхінвальського регіону Грузії

Це є частиною цілеспрямованої політики окупаційного режиму.

Закриття т.зв. пропускних пунктів на лінії окупації Цхінвальського регіону повністю ізолює населення окупованої території. Про це у неділю, 15 вересня 2019 року, заявив офіційний представник МЗС Грузії Володимир Константініді в зв’язку з закриттям т.зв. пропускних пунктів на лінії окупації, передають Патріоти України з посиланням на Перший канал грузинського державного ТБ.

За його оцінкою, це незаконне рішення окупаційного режиму грубо обмежує фундаментальні права людини, обмежує вільне пересування людей, які постраждали від конфлікту, і їх доступ до власних угідь.

«Закриття лінії окупації на невизначений термін створює критичні гуманітарні умови для населення Цхинвальського регіону і ускладнює зусилля Грузії та міжнародної спільноти, спрямовані на мирне врегулювання конфлікту і деескалацію ситуації. Це є частиною цілеспрямованої політики окупаційного режиму по дестабілізації ситуації на місці шляхом різних агресивних дій і провокацій», – заявив Константініді.

За його словами, МЗС закликає Російську Федерацію і її окупаційний режим в Цхінвалі негайно припинити провокаційні дії і забезпечити вільне пересування місцевого населення на лінії окупації. «Міністерство закордонних справ закликає Російську Федерацію виконувати свої міжнародні зобов’язання і конструктивно включитися в Женевські міжнародні переговори для вирішення проблем безпеки та гуманітарних проблем постраждалого в результаті конфлікту населення», – заявив Константініді.

За його словами, МЗС негайно зв’язався з співголовами Женевських переговорів, Місією спостерігачів Євросоюзу і міжнародними партнерами. Грузинська сторона також порушила питання на зустрічі з чинним головою ОБСЄ, на Постійній раді ОБСЄ і в інших міжнародних форматах і звернулася до міжнародного співтовариства з проханням про дієвому участю.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...