Російські паспорти для мешканців Донбасу: Як швидко можуть роздати і які наслідки матиме цей процес

Президент Росії Володимир Путін 24 квітня підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих територій на Донбасі.

Колишній постпред президента по Криму Борис Бабін пояснив, що якщо росіяни цілеспрямовано займуться цим процесом, то реалізувати його вони зможуть досить швидко, як це було зроблено у Криму, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Борис Бабін наголосив, що коли Росія почне видавати свої паспорти на території так званих "ЛНР" і "ДНР", то реалізувати весь процес вона зможе впродовж лічених місяців. Він зазначив, що відмінність від ситуації із Кримом полягатиме у тому, що в публічній сфері в так званих "ЛНР" і "ДНР" ніхто паспорти нав'язувати не буде. Все буде робитися непублічно: "Всі отримають документи і всі скажуть, що вони цього хотіли все життя".

За словами Бабіна цей процес матиме сумні наслідки для обох сторін. "Якщо почнеться видача паспортів, якщо вона буде масовою, то стане очевидно, що Росія йде на вирішення конфлікту на Донбасі шляхом його глибокої консервації зі створенням маріонеткових нібито "незалежних" держав, визнаних лише Росією", – сказав він.

Причому на який саме термін буде заморожений цей конфлікт – сказати важко. Дуже надовго – один з найконкретніших прогнозів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...