Російські війська перейшли в режим підвищеної боєготовності на Донбасі, - ІС

Російські окупаційні війська з 29 жовтня по 5 листопада почали підвищувати рівень боєготовності своїх підрозділів на тимчасово окупованому Донбасі.

Про це повідомляється у зведенні "Інформаційного опору", опублікованому військовим експертом Костянтином Машовцем у Facebook, передають Патріоти України.

Так, низка частин і підрозділів 1-го і 2-го АК оперативного угруповання російських окупаційних військ приведені зі ступеня бойової готовності "постійний" в ступінь бойової готовності "підвищений". Окремі частини і підрозділи (в основному зі складу оперативного резерву) приведені в ступінь бойової готовності "військова небезпека" і "повний".

Крім того, чергові артилерійські розрахунки противника перебували в стані бойової готовності "постійний", а окремі розрахунки і підрозділи були переведені в готовність "підвищений".

З ними проводилася низка заходів щодо підвищення готовності та здатності до завдання раптових і масованих вогневих ударів по бойових порядках Об'єднаних сил. Зокрема, окупанти щодня тренувалися відпрацьовувати питання розгортання і виходу на передові вогневі позиції для завдання вогневих ударів по Об'єднаних силах, а також обладнали хибні артилерійські позиції.

Також вдалося дізнатися, що в рамках єдиної системи ППО Південного ВО ЗС РФ підрозділи ППО 1 і 2 АК ВС РФ відпрацьовували завдання з виявлення, супроводу і знищення навчальних повітряних цілей.

Також відзначалася активізація діяльності снайперських і маневрених груп РЕР/ РЕБ противника на Бахмутському, Авдіївському, Курахівському та Маріупольському напрямах.

"Крім того, на військові полігони "Центральний1", "Славний", "Передовий", "Відважний" і "Східний" у рамках підготовки командно-штабного навчання планується висунення цілої низки танкових і артилерійських частин та підрозділів 1-го і 2 -го АК ЗС РФ. На північному заході Куйбишевського району (Донецьк) спостерігалося переміщення змішаної колони бойової техніки (до восьми одиниць БМП-1/2, дві-три одиниці МТ-ЛБ і чотири армійських вантажівки типу "Урал") в західному напрямку. В районі населеного пункту Лобачове спостерігалося переміщення на кількох армійських вантажівках російського окупаційного угруповання (до двох взводів)", – пише Машовець.

Він також додав, що по лінії Дачне – Сентянівка – Петровеньки тривають активні роботи окупантів з інженерного дообладнання позицій на другій лінії та помічено обладнання низки вогневих позицій і капонірів для бойової техніки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...