Російсько-українська війна: Бійці ЗСУ вступили в бій з ворожою ДРГ і захопили трофеї

Після вогневого контакту ДРГ відійшла, причому без нічого: по її слідах знайдені протипіхотні міни російського виробництва МОН-50 (три штуки) і кілька ПФМ-1, бронежилети з позивними Мартін, Худий і Григор, два речових мішка, кабель, магазини з патронами.

Спікер пресцентру Об'єднаних сил Маріана Маркевич повідомила, що 29 листопада у Луганському на Світлодарській дузі українські військовослужбовці збили безпілотний літальний апарат противника, що перетнув лінію розмежування. Журналісти поцікавилися його долею: чи знайшли його наші захисники? - передають Патріоти України з посиланням на видання Реал.

Знайшли, і не тільки його. О 22:06 ПЦОС зробив детальне повідомлення щодо цього інциденту. Зі спостережного пункту була виявлена ворожа диверсійно-розвідувальна група, що підійшла до наших позицій. Після вогневого контакту ДРГ відійшла, причому без нічого: по її слідах знайдені протипіхотні міни російського виробництва МОН-50 (три штуки) і кілька ПФМ-1, бронежилети з позивними Мартін, Худий і Григор, два речових мішка, кабель, магазини з патронами.
Очевидно, досвідчені диверсанти хотіли облаштувати мінні пастки між нашими опорними пунктами. А коли зрозуміли, що їх розкрили, кинули все важке, щоб легше і швидше було під вогнем повернутися до своїх.
Але до чого тут БПЛА? ПЦОС пояснює, що в принципі вдалий підхід ворожої ДРГ до наших позицій забезпечував безпілотний літальний апарат «Гранат» (на фото серед трофеїв), що входить до складу артилерійського комплексу «Стрілець 2».
На жаль, ПЦОС не уточнив послідовність подій: кого раніше помітили наші захисники - ДРГ або БПЛА? У будь-якому випадку, успіх подвійний і нам здорово пощастило.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...