Російсько-українська війна: Ексдепутат Держдуми дав втішний прогноз по Донбасу

Кремль дуже сильно зацікавлений закінчити війну на Донбасі вже цього року.

Про це у своєму блозі написав ексдепутат Держдуми, який втік з Росії, Ілля Пономарьов, передають Патріоти України.

Він нагадав про візит заступника голови Адміністрації президента РФ Дмитра Козака в Берлін, де він зустрічався з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. "Меркель в особистій бесіді з Козаком хотіла зрозуміти, де та точка компромісу, на яку готова піти Москва. Одна справа, що публічно вони будуть продовжувати твердити "Мінські угоди", але повинна ж бути якась неформальна точка для компромісу. Її треба було б почути, і це була основна задача зустрічі з Козаком", – зазначив Пономарьов.

За його словами, Москва вимагатиме амністію для терористів і статус російської мови на Донбасі. "Це те, що компромісу навряд чи підлягає. Зате те, що підлягає, це визначення, що таке особливий статус. І найбільш дискутабельне питання – це питання про порядок переходу до України контролю кордону", – додав ексдепутат Держдуми.

Він підкреслив, що основний фактор, який штовхає Кремль до домовленостей – це втома російських еліт від міжнародних санкцій. "Путіну весь час своє ж оточення говорить, що для економічного розвитку і нормального існування країни потрібно мати нормальні відносини з Заходом. Без цього неможливо залучати інвестиції, брати кредити. Ще й цей дамоклів меч, який персонально постійно висить над усіма елітами. Ось тому Путіна весь час рухають домовитися про щось", – заявив Пономарьов.

За його інформацією, дедлайном було 9 травня, свято 75-річчя Перемоги, коли всі повинні були приїхати в Москву, але оскільки цього не сталося, термін зрушився на 3 вересня. "До цього моменту Путіну важливо продемонструвати світові, що ми тут домовилися, з Україною все нормально, війна припиняється і давайте знімати з нас санкції. Думаю, Путін мислить приблизно так", – констатував ексдепутат Держдуми.

Він вважає, що тепер першочергове завдання для президента України Володимира Зеленського – не упустити це вікно можливостей і добитися миру.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...