Російсько-українська війна: Як Пасічник заблокував Луганськ, прикриваючись коронавірусом

Представник окупаційної влади у Луганську дав жителям ОРЛО ще один "стимул" нікуди не їздити.

25 вересня ватажок терористіс "ЛНР" Пасічник підписав "указ" про те, що "в'їзд громадян на територію "ЛНР" з території України і виїзд громадян з території "ЛНР" на територію України, що мають реєстрацію за місцем проживання на території "ЛНР", здійснюється за документами, що підтверджують такий факт, не частіше ніж один раз на місяць". Приводом для такого обмеження пересувань стала "несприятлива епідеміологічна ситуація і загроза поширення нової коронавірусної інфекції", передають Патріоти України з посиланням на сепаратистські ЗМІ.

Видання зазначає, що окупанти ввели і інші "додаткові стимули" залишатися на місці.

По-перше, рідне Пасічнику "МГБ ЛНР" провело показовий арешт чергового "агента СБУ", яким виявився 21-річний луганчанин Владислав Ліліпа. Виявилося, що він занадто часто їздив через КПВВ "Станиця Луганська", де його ще в 16-річному віці нібито завербувала СБУ, даючи тим самим людям сигнал, що не варто "шастати".

По-друге, "влада ЛНР" вирішила примусово госпіталізувати всіх з підвищеною температурою, хто прибуває з Росії і ОРДО.

І по-третє, блокада Луганська та околиць через "несприятливу епідеміологічну ситуацію" дійсно може мати певні підстави. Адже місцеві лікарі не можуть впоратися зі зростанням кількості випадків пневмонії, за якою зазвичай приховують справжню коронавірусну статистику.

Як зазначається у публікації, дані про рівень захворювання COVID-19 в окупації занижуються, за різними оцінками, мінімум удвічі, максимум — в п'ять разів.

"Але навіть офіційна тамтешня статистика радикально відрізняється в гірший бік від стану речей з коронавірусом на територіях Донецької та Луганської областей, що знаходяться по наш бік лінії фронту", - наголошує автор статті.

Як свідчить статистика станом на 26 вересня, в контрольованих Україною районах Донеччини всього зафіксовано 2767 випадків коронавірусної інфекції, 54 з яких призвели до летальних випадків. Зате в ОРДО офіційно оголошено про 3284 випадків зараження коронавірусом, з яких смертельними виявилися 187, що майже в 3,5 рази більше, ніж на неокупованій частини області.

Аналогічні ситуація і з цифрами у ОРЛО та підконтрольної Україні Луганщини.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...