Російсько-українська війна: Імена українських героїв, які загинули на Донбасі у квітні (фото)

Наймолодшому із загиблих було 28 роки, найстаршому - 49.

Найгострішою ситуація була 27 квітня - бойовики 17 раз відкривали вогонь по українських позиціях, від осколкового поранення загинув боєць, передають Патріоти України.


Публікуємо поіменний список полеглих у квітні 2020 року захисників України.

Наймолодшому із загиблих було 28 роки, найстаршому - 49.

За місяць поранення та бойові травмування отримав 31 захисник України.

9 квітня

Солдат Олексій "Лєший" Купріков, 49 років

Механік-водій БПМ у 93-й механізованій бригаді ''Холодний Яр''

Олексій “Лєший” Купріков
Загинув унаслідок ворожого обстрілу біля села Кримське Новоайдарівського району Луганщини. Отримав множинні осколкові поранення.

Родом з селища Черкаське Дніпропетровської області. Пішов на війну після загибелі друга у листопаді 2018 року. Підписав контракт напередодні виходу бригади на Донеччину. Воював у Новоселівці Другій, на околицях Кримського, де і загинув.

''Олексій розмовляв із сином напередодні загибелі, у квітні мав приїхати додому у відпустку. "Лєшим" його називали, бо любив ліс, все про нього знав та вчив інших виживати там'', - каже військовий Олег Панчук.

Вдома залишилася дружина, 19-річний син, мама і сестра, що також служить у 93-й бригаді.

12 квітня

Солдат Леонід ''Барон'' Скакуненко, 32 роки

Піхотинець 93-ї механізованої бригади ''Холодний Яр''

Леонід ‘’Барон’’ Скакуненко
Загинув унаслідок ворожого обстрілу позицій з гранатомета в селі Кримське Новоайдарського району Луганщини.

Родом із села Лихівка П'ятихатського району Дніпропетровської області. У 2014 році Леоніда призвали до лав Національної гвардії України по мобілізації. Згодом підписав контракт із ''холодноярівцями''. Відвоював три ротації на Донбасі. Брав участь у боях за Новотроїцьке, Новоселівку Другу та Кримське.

''У лютому із побратимами відбив напад ворожої диверсійно-розвідувальної групи, яка спробувала прорватися на позиції ''холодноярців''. Поклав життя, воюючи з російськими окупантами на одній із найскладніших ділянок фронту'', — розповіли у 93-тій бригаді.

Залишилася дружина, син від першого шлюбу та сестра.

20 квітня

Лейтенант Андрій Шинкарук, 28 років

Командир взводу в 28-й механізованій бригаді ім. Лицарів Зимового походу

Андрій Шинкарук
Загинув від множинних осколкових поранень, як отримав унаслідок вибуху гранати на позиціях поблизу Мар'їнки на Донеччині.

Родом з райцентру Любомль на Волині. Був на фронті з 2014 роціку, у складі батальйону територіальної оборони ''Волинь''.

Першу освіту Андрій Шинкарук здобував у Національному транспортному університеті у Києві. Далі вирішив вчитись на офіцера.

Влітку 2019-го закінчив Національну академію Сухопутних військ ім. гетьмана Сагайдачного за спеціалізацією "Управління діями підрозділів механізованих військ".

Вдома залишилася залишилися мати і 4 сестри.

28 квітня

Солдат Олексій Лісін, 30 років

Піхотинець 93-ї механізованої бригади ''Холодний Яр''

Олексій Лісін
Загинув від осколкового поранення від 152-мм снаряду поблизу ділянки розведення сил та засобів №2 "Золоте" у Луганській області.

Родом із села Гірке Гуляйпільського району Запоріжжя. До служби у ЗСУ працював далекобійником у Дніпрі, де жив із батьками. Втратив їх у пожежі.

Приєднався до ''холодноярівців'' торік, коли бригада захищала місто Авдіївка Донецької області.

Вдома залишилися баба, 12-річна донька від першого шлюбу Ліда та наречена Лілія.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...