Російсько-українська війна: Кравчук розкрив деталі втрат ЗСУ під Шумами і назвав плани Москви

Перший президент України наголосив, що відбулося пряме брутальне порушення Мінських домовленостей.

При обстрілі позиції ЗСУ під Шумами 26 березня, коли загинули 4 військових, працювали російські снайпери. Таку заяву в програмі "Свобода слова Савіка Шустера" зробив глава делегації України на мінських переговорах Леонід Кравчук. Відео було опубліковано в Facebook на сторінці "Шустер online", передають Патріоти України.

"Було пряме брутальне порушення, використано заборонену "Мінськом" зброю. Більш того, були використані снайпери", - розповів Кравчук.

Він додав, що режим тиші, який працював понад півроку, виявився під серйозною загрозою зриву.

Кравчук зазначив, що Україна ініціювала екстрену зустріч групи з безпеки в ТКГ. Імовірно, вона відбудеться вже 27 березня. Після цього, запевнив глава делегації, будуть зроблені конкретні кроки.

Він припустив, що Росія з її бойовиками в ОРДЛО свідомо провокує ескалацію на Донбасі, так як не хоче зустрічі "нормандської четвірки". "Нормандська четвірка"... не може домовитися про якісь конкретні дії. Мова про прийняття нової дорожньої карти. Росія чомусь заявляє, що вона не бачила проекту. Хоча насправді такий проект, підготовлений Німеччиною, Францією та Україною, спрямований в Кремль", - розповів екс-президент.

Він висловив думку, що Росія і далі продовжить нарощувати агресивну поведінку на українському Донбасі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...