Російсько-українська війна: "Кремль готує недобрий сюрприз, і це обернеться загостренням на фронті", - Арестович

Радник української делегації в ТКГ вважає, що Кремль уже ухвалив рішення щодо Донбасу.

Радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович вважає, що нове загострення на Донбасі неминуче і Росія готує "недобрий сюрприз" у цьому напрямі. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

Так, за словами Арестовича, переговори щодо Донбасу йдуть дуже мляво, а режим припинення вогню "підвішено на волосині". "Головна умова – щоб ми вступили в переговори з представниками квазідержавних структур, і тоді все посунеться. А ми не вступаємо і не будемо вступати. Оскільки ситуація практично зайшла в глухий кут і залишається спроба скористатися допомогою США, то, можливо, це допоможе, більше розраховувати нема на що. Але я на 100% впевнений, що Росія готує якийсь недобрий сюрприз, і це в тому чи іншому варіанті обернеться загостренням на фронті", – попередив Арестович.

За його словами, сценаріїв розвитку ситуації багато, починаючи з того, що Москва домагається загибелі військових на Донбасі та, як результату, тиску на керівництво України з боку частини суспільства.

Загострення на фронті може проявитися ближче до літа, розповів Арестович. "Я вважаю, що воно не просто можливе, воно практично неминуче, рано чи пізно. Кремль не залишить спроб продавити нас силою. Я не беруся назвати точну дату, хоча є ознаки, що може бути цієї весни, ближче до літа".

Радник української делегації в ТКГ також вважає, що Кремль уже ухвалив рішення щодо Донбасу. "Дивлячись на те, як росіяни натягують віжки з ЄС, ось цей візит Борреля (Жозеп Боррель – представник ЄС із зовнішньої політики, – ред.), який закінчився практично образою європейського дипломата в обличчя, і заяву Лаврова, що вони не бояться розірвати відносини, – видно, що свій вибір вони зробили. Цей вибір однозначно на загострення. Ми знаємо всі засоби, які вони використовували за шість років, треба придумувати щось нове", – сказав Арестович.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...