Російсько-українська війна: "Кремль гратиме на полі України за своїм сценарієм", - Тука (відео)

Росія зараз не просто спостерігає, вона активно діє і впливає на ті чи інші події.

Наразі немає ознак підготовки Російської Федерації до збройної ескалації стосовно України. Проте Кремль намагатиметься грати на внутрішньому політичному полі країни і повторювати сценарій, реалізований у невизнаній ПМР. Таку думку висловив ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука. передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

"Всередині України вони будуть підігравати проросійським силам, намагатимуться привести їх до влади", – сказав він.

Коментуючи заяву віцепрем'єр-міністра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова про те, що, за його оцінками, РФ обрала стратегію вичікування і спостереження за розвитком подій, Тука зауважив: "Росія не просто спостерігає. Це не пасивне очікування. Вона активно діє і впливає на ті чи інші події. В європейських парламентах починають активно діяти проросійські лобістські групи".

Водночас ексзамміністра наголосив, що наразі не бачить "зовнішніх ознак" того, що Кремль планує вдатися до ескалації на Донбасі.

"Поки що я не бачу жодних умов, щоб із боку Російської Федерації відбувалась якась збройна ескалація. Звісно, до того треба бути готовими", – сказав Тука.

За його оцінками, країна-агресор намагатиметься діяти на внутрішньополітичному полі України за сценарієм, що був реалізований у невизнаній Придністровській Молдавській Республіці.

У цьому контексті він нагадав, що російським куратором Донбасу є "конструктор ПМР" Дмитро Козак. За його словами, свого часу в ПМР Кремль діяв за таким планом: "Використовуючи наявність ПМР як важіль впливу, використовуючи звичні способи корупційних зав’язок серед молдовського політикуму, призвести до влади проросійську більшість у молдовському парламенті і проросійського президента".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...