Російсько-українська війна: Німецький дипломат застерігає від повернення Донбасу військовим шляхом

За його словами, військове протистояння між Україною та Росією може призвести лише до катастрофи.

Вольфганг Ішингер

Президент Мюнхенської безпекової конференції Вольфганг Ішингер вважає, що Україна не зможе повернути тимчасово непідконтрольні території Донбасу шляхом воєнного конфлікту, передають Патріоти України з посиланням на ЄП.

"Повернення Донбасу залежатиме не від воєнної перемоги – яка, до речі, не думаю, що відбудеться, а - від привабливості, від заможності решти України, яка стане магнітом і притягне Донецьк і Луганськ до реінтеграції. Тому я раджу українським друзям розвивати стратегічне терпіння. Адже це вирішення конфлікту не буде швидке", - сказав Ішингер.

Він додав, що не варто намагатися повернути території за карабахським сценарієм, оскільки території України та Росії не співмірні з територіями Вірменії та Азербайджану.

"Вам справді треба дбати про те, як захистити Україну, щоби ані Росія, ані хтось інший не міг знову порушити ваші кордони. Але навіть не думайте про воєнний конфлікт для повернення Донбасу. Тому що відмінність шалена. Там йдеться про конфлікт двох держав на Кавказі, жодна з яких не має стратегічного значення ані для Росії, ані для США, ані для іншої світової сили", - сказав Ішингер.

За його словами, військове протистояння між Україною та Росією може призвести лише до катастрофи. Він прогнозує, що наслідки для України від цього будуть жахливими. При цьому дипломат допускає, що Росія також серйозно постраждає. Саме тому Ішингер радить зупинитися на довгостроковій дипломатії.

Він додав, що вірить в те, що Україна може повернути території через економічне і соціальне відновлення країни. Тоді з часом ці дві області повернуться з власної волі.

Крім того, Ішингер розповів, що протягом п'яти років сподівався побачити серйозний прогрес у виконанні Мінських угод. Але зараз визнає, що не бачить там реалістичного шляху – такого, який би задовольнив українців і приніс остаточну домовленість про мир. Проте у Берліні вважають, що "зусилля з виконання "Мінська" мають тривати, але щойно з'явиться краща ідея – то, звичайно, його доведеться змінювати.

Щодо Криму дипломат також порадив мати "стратегічне терпіння". "А одного дня у майбутньому, я впевнений у цьому, почнуться переговори щодо Криму. Можливо, вони заберуть роки, можливо, вам доведеться дочекатися, доки піде президент Путін, я не знаю...", - сказав Ішингер.

При цьому він запевнив, що Захід не визнаватиме незаконну анексію Криму Росією.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...