Російсько-українська війна: "У цьому бою ми знищили 8 російських найманців, захопили великі запаси їхньої зброї та одного взяли в полон", - офіцер ЗСУ

На початку осені 2014 року Костянтин прийшов добровольцем у військкомат свого міста і став бійцем батальйону "Батьківщина", тепер - 34 ОМБ. А вже через місяць під селом Озерянівка Донецької області, він прийняв перший бій.

Командир 2 роти 34 батальйону 57 бригади Збройних Сил України розпочав свій бойовий шлях 5 вересня 2014 року, проте досі не стомився і перебуває в строю, передають Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

Журналіст кілька днів умовляв Умку, такий у Костянтина Васильовича позивний, на це інтерв'ю. Він в принципі ніколи не відмовляє журналістам у спілкуванні: потрібно показати позиції, своїх бійців - завжди будь ласка. Проте вихвалятися і розказувати про те, як він "гриз російські танки зубами", офіцер не любить. Але все ж таки Умка "здався" і ми отримали можливість дізнатися дещо про його бойовий шлях.

На початку осені 2014 року Костянтин прийшов добровольцем у військкомат свого міста і став бійцем батальйону "Батьківщина", тепер - 34 ОМБ. А вже через місяць під селом Озерянівка Донецької області, він прийняв перший бій. "Проти нас виїхало 3 автомобілі, на одному з них був прикріплений важкий кулемет. Перша машина розвернулася до нас задньою частиною і терористи відкрили вогонь. Окупанти зуміли пошкодити оптику, вивести з ладу всі прибори у БРДМ. До посіченої броні заскочив прапорщик Юрій Санич із позивним Кащей. Почав стріляти по ворогах наосліп. Це дало можливість нам перегрупуватися і відкрити зустрічний вогонь. Вороги не очікували такої наглості від нас, КамАЗ з окупантами розвернувся і втік з поля бою. Третій автомобіль - "Шевроле Лачеті", ми розстріляли. Загалом в цьому бою, ми знищили 8 російських найманців, захопили великі запаси їхньої зброї та одного взяли в полон", - ділиться своїми спогадами досвідчений уже офіцер.

Через деякий час на телефон одного вбитого окупанта зателефонував ватажок терористів Ігор Безлер і домовився, що забере трупи своїх підлеглих. Командир роти, в якій воював Цимбал, дав слово офіцера, що їх ніхто не буде розстрілювати. Тому "Бєс" безперешкодно забрав своїх. Хоча були такі хлопці в підрозділі, які хотіли вбити ватажка Безлера прямо біля його знищених пособників.

У серпні 2015 року Костянтин був на фермі в районі кар'єру малої промзони, що в напрямку села Гладосове. Під час одного з боїв він прибіг на допомогу своєму бійцю, який передав по рації, що заклинило кулемет і той не може стріляти. У цей момент ворожа куля влучила йому в обличчя. Вона зайшла в праву щоку, розтрощила щелепи та вийшла через ліву. Костя зумів вижити і завдячує він своїм порятунком побратиму Балу, який на той момент був санінструктором та зумів надати першу допомогу.

Пролікувавшись, Костянтин повернувся знову воювати, попри те, що зовсім недавно зустрічався віч-на-віч із смертю. З 2017 року Костянтин Цимбал перебуває в селищі Піски, що неподалік Донецька. "Ось воно, осине гніздо, зовсім поруч. І ми маємо можливість забрати його під свій контроль, як і всі наші землі на Донбасі і Криму, де зараз перебуває нога російського окупанта. Потрібно просто цього захотіти, а ми готові", - підсумував Умка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...