Російського дипломата оголосили персоною нон грата в європейській країні. Кремль погрожує

Співробітника місії ООН у Косові Михайла Краснощокова влада Косова оголосила небажаною особою за те, що він перешкоджав проведенню поліцейської операції. МЗС РФ виступило із заявою, яка засуджує рішення Пріштіни.

Косово оголосило персоною нон ґрата співробітника місії ООН, громадянина Росії Михайла Краснощокова, заявив 31 травня косовський прем'єр Рамуш Харадінай, передають Патріоти України з посиланням на RTK.

"Рішення ухвалено через дії громадянина Росії, спрямовані проти конституційного ладу Косова, загальнолюдських цінностей, збереження миру і стабільності", – сказав Харадінай, який закликав ООН поважати позицію Пріштіни.

У міністерстві закордонних справ Росії дії косовської влади розцінили як "продовження неприкритої лінії на загострення міжнаціональних відносин у краї, презирство до міжнародних норм дипломатичного спілкування".

"По суті, це демонстрація зневажливого ставлення до ООН із боку Пріштіни, прецедент, який матиме далекосяжні наслідки", – ідеться в заяві на сайті МЗС РФ.

Краснощоков проходить лікування у Белграді після побиття косовськими поліцейськими, стверджують у відомстві.

Росіянина затримали 28 травня. Ховаючись за дипломатичним статусом, він намагався перешкодити проведенню поліцейської операції на півночі Косова, заявив президент Косова Хашим Тачі.

Рейд, який проводили в районі компактного проживання сербського населення, був спрямованим на боротьбу з контрабандою та організованою злочинністю, заявили в уряді Косова. За даними глави косовської поліції Рашита Калая, затримано 19 підозрюваних серед співробітників правоохоронних органів, а також цивільних осіб.

Влада Сербії вважає, що дії косовської поліції спрямовані на виселення сербів із Косова. Сербський президент Александр Вучич віддав наказ про приведення армії в повну боєготовність.

Косово проголосило незалежність від Сербії у 2008 році, його визнало понад 100 країн світу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...