Російського дипломата, запідозреного в доставці отрути в Чехію, назвали співробітником ФСБ під прикриттям

Про його приїзд чеські спецслужби попередило анонімне повідомлення.

Російський дипломат, запідозрений владою Чехії в перевезенні в країну небезпечної отрути рицину, був співробітником ФСБ. Про його приїзд чеські спецслужби попередило анонімне повідомлення. У ньому стверджувалося, що росіянин міг везти з собою дві отрути, а не одну. Про це пише празька газета Lidové noviny, передають Патріоти України.

В кінці квітня журнал "Респект" повідомив про прибуття в Прагу російського дипломата з рицином в багажі. Джерела видання повідомили, що він міг бути агентом російських спецслужб. Чеська контррозвідка підозрювала, що Москва може планувати атаку на муніципальних чеських політиків. Під охорону були взяті мери двох празьких районів і самої Праги.

За даними Lidové noviny, дипломат, про який попередили спецслужби, був співробітником ФСБ під прикриттям. Він прибув в місто 14 березня. В аеропорту його зустрів співробітник служби безпеки російського посольства. В анонімному повідомленні стверджувалося, що він міг везти з собою дві отрути, а не одну. Разом з рицином він міг перевозити і токсичний саксітоксин.
Проте. чи дійсно він доставив ці отрути - невідомо. За твердженням газети, росіянин досі може перебувати на території Чехії, так як його нема за що оголошувати персоною нон грата. А публікації в ЗМІ про його появу в республіці поставили владу країни в незручну ситуацію, тому що вони не можуть довести, що він дійсно представляв для кого-небудь небезпеку.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...