Російськомовний кореєць став мером естонської столиці

Інших кандидатів на пост мера не було.

Мером естонської столиці Таллінна обрали російськомовного політика Михайла Килварта, передають Патріоти України з посиланням на ERR.

За Килварта проголосували 45 депутатів. Проти - 25. Зазначається, що інших кандидатів на пост мера не було.

Голосування було таємним. Представники Партії реформ, Соціал-демократичної партії (СДП) і Isamaa заявили, що не підтримали кандидатуру Килварта. Представниця Консервативної народної партії Естонії (EKRE) Керсті Крахт подякувала попередньому градоначальнику Тааві Аасу за виконану роботу і побажала удачі Михайлу Килварту.

Михайло Килварт народився 1977 року в Казахстані, за національністю - кореєць. З трьох років живе в місті Таллінні. У 2000 році закінчив юридичний факультет міжнародного соціального університету LEX, а в 2004 році з відзнакою I STUDIUM за спеціальністю "економічне право". Має досвід юридичної практики і викладання в виші курсів з історії культури і риторики

У Естонії Килварт відомий, як засновник Естонського Союзу Таеквон-до, яке він очолив в 1996 році у віці 18 років. Протягом довгих років він поєднує керівництво організацією з особистими тренуваннями і тренерською діяльністю.

У 2010 році був обраний до Ради Російських Шкіл, метою якої є збереження в Естонії російськомовної освіти. Політик постійно виступав на підтримку російськомовної освіти в країні, вважаючи, що школи і гімназії повинні мати право обирати мову навчання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...