Російський бізнесмен у міжнародному розшуку за шахрайство: Що відомо про чоловіка скандальної нардепки, виключеної з фракції "Слуги народу"

В Україні затримали чоловіка народного депутата Ганни Скороход Олексія Алякіна. Скороход заявила, що її чоловіка затримали через її політичну позицію і відмову голосувати за відкриття ринку землі.​

Олексій Алякін – бізнесмен з Росії, який, за словами Скороход, був затриманий за запитом Росії, надісланим 2017 року, передають Патріоти України з посиланням на Факти ICTV.

Біографія Олексія Алякіна

Олексій Алякін народився 17 жовтня 1972 року в Ташкенті.

У 1992 році закінчив Ярославське вище військово-фінансове училище, а після – Інститут економіки і культури в Москві.

На початку 1990-х працював вчителем економіки в московській школі. Пізніше в Національному інституті розвитку.

У 1994 році заснував групу компаній Реінвест, яка займалася девелоперським бізнесом в Підмосков’ї та інвестиціями в нерухомість. До неї входили торговий дім КСЕ і турфірма Інна-тур. У 1997 році Алякін балотувався в депутати Мосміськдуми, але не пройшов.

Також в цей час придбав частки Маст-банку, Юнікорбанку, Інтеркапіталбанку, банків Окський, АБ Фінанс, Кедр і Пушкіно.

З 2000 року працював заступником голови департаменту промисловості Мінмайна РФ. У 2003 році обійняв пост директора московського НДІ хімічних реактивів і хімічно чистих речовин, а у 2008 році був гендиректором Науково-дослідного фізико-хімічного інституту ім. Карпова.

Через чотири роки основний акціонер девелопера Potok Сергій Полонський передав оперативне керування компанією Алякіну, який збирався викупити його акції.

У 2013 році сторони розірвали угоду, а Полонський звинуватив Алякіна у виведенні активів. У цьому ж році Алякін продав частки в банках Кедр і Пушкіно, а Арбітражний суд Москви ухвалив заяву про банкрутство бізнесмена.

У 2014 році Алякін продав останній банківський актив Юнікорбанку і поїхав з Росії. У 2015 році Тверський суд Москви ухвалив рішення заарештувати Алякіна. Бізнесмена було оголошено у федеральний і міжнародний розшук у справі про шахрайство і незаконне виведення 700 млн рублів ($10 млн).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...