Російський фермер "спалив" військових ЗС РФ, які обстрілювали територію України в 2014 році

Інтерв'ю російського фермера дало можливість викриття чергового факту військових злочинів армії РФ проти України.​

Російський фермер Сергій Авакян з хутора Новоольховський Куйбишевського району Ростовської області Росії мимоволі допоміг волонтерам задокументувати факт обстрілу території України із застосуванням РСЗО БМ-21 «Град» влітку 2014 року. Це сталося після того, як Авакян приїхав в Ставрополь на церемонію «нагородження військ Російської Федерації за захист його полів», передають Патріоти України з посиланням на Факти.

За повідомленнями МВС РФ, саме в серпні 2014 року російська поліція склала 3 протоколи про виявлення нерозірвавшихся снарядів в районі населеного пункту Куйбишеве.

В ході розслідування волонтерів було виявлено, що РСЗВ з поля фермера проводили обстріли в два етапи. Перший обстріл здійснювався в напрямку північного заходу з 16 по 20 липня 2014 року, другий - в північному напрямку, в період з 2 серпня по 15 серпня 2014 року. Волонтерами було знайдено воронки, які утворилися від розривів реактивних снарядів, розташовані в 16 км від місця пусків, за напрямком стрільби. Координати - 47.935 026, 38.881 195.
Крім цього, волонтери відзначають, що на карті АТО за 05.08.2014 були вказані обстріли біля села Дмитрівка з РСЗВ «Град» і нагадують, що в серпні 2014 в тому напрямку була проведена операція з деблокування українських військ недалеко від Ізварине в Луганській області.
Таким чином, інтерв'ю російського фермера дало можливість викриття чергового факту військових злочинів армії РФ проти України.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...