Російський опозиційний політик подав до Слідкому заяву про отруєння

У минулі вихідні Навального госпіталізували із спецприймальника, де він відбуває 30 діб арешту за заклики вийти на акцію 27 липня.

Олексій Навальний

Російський політик Олексій Навальний, який відбуває 30 діб адміністративного арешту в спецприймальнику №1, подав у Зюзінський міжрайонний слідчий відділ Слідчого комітету по Москві заяву про «скоєний злочин в зв'язку його отруєнням». Про це в Твіттері повідомив адвокат Вадим Кобзєв, передають Патріоти України.

«В ході перевірки просимо насамперед призначити хіміко-токсикологічну судову експертизу для встановлення вражаючої речовини і витребувати відео з камер спостереження в спецприймальнику», - повідомив Кобзєв.

У минулі вихідні Навального госпіталізували із спецприймальника, де він відбуває 30 діб арешту за заклики вийти на акцію 27 липня. У лікарні розповіли, що у політика була «гостра алергічна реакція». При цьому лікар-офтальмолог Навального і глава «Профспілки лікарів» Анастасія Васильєва скаржилася на те, що викликавший набряки подразник так і не був встановлений лікарями.
Сам Навальний допускає, що його могли отруїти, але впевнений, що це не були співробітники спецприймальника: «Те, що отруїли місцеві менти, я виключаю - вони були шоковані моїм виглядом і тим, що відбувається, більше мене <..> Коли всіх виводили на прогулянку або дзвінки - якщо в цей час в камеру заходили якісь люди, то версія з отруєнням стає дуже вагомою. Якщо ні, то зростає сила версії з унікальним медичним випадком», - написав він.
Мосміськсуд, незважаючи на прохання начальника спецприймальника відпустити Олексія Навального, визнав законним арешт політика. Після повернення Навального з лікарні до спецприймальника керівництво відмовилося допустити Васильєву до опозиціонера.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...