Російський політик погрозами відповів меру Херсона щодо приналежності міста

Херсонська міськрада ухвалила звернення, у якому наголошується, що "споконвічні російські території - це болота під Москвою".

Олексій Пушков

Херсон нібито "споконвічно українським" ніколи не був, а виник у XVIII столітті як російська фортеця. Про це заявив російський одіозний політик Олексій Пушков у Твітері, передають Патріоти України.

На думку Пушкова, на місці Херсона в 1778 році було засновано російську фортецю, яка стала "першою базою російського флоту на Чорному морі".

"Меру Херсону варто дотримуватись приказки: "іноді краще мовчати, ніж говорити". Херсон ніколи не мав стосунку до України. Фортеця Херсону була заснована Росією в 1778 і стала першою базою російського флоту на Чорному морі. Чим-чим, а "споконвічно українським" він ніколи не був", - висловився Пушков.

Нагадаємо, 19 грудня президент Росії Володимир Путін на прес-конференції назвав Причорномор'я "споконвічно російською" територією, з якою треба "розібратися". У відповідь Херсонська міськрада ухвалила звернення. У ньому наголошується, що "споконвічні російські території - це болота під Москвою".

"Причорномор'я настільки прекрасне і далеке від московських боліт, що мені важко уявити собі, як Путіну могло спасти на думку, що Росія має до нас якийсь стосунок. Південь України - етнічно, ментально географічно, культурно український. Завжди був українським і завжди буде", - зазначив міський голова Херсону Володимир Миколаєнко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...