Російський слід: Ще один австрійський політик оголосив про відставку

Депутат нижньої палати парламенту Австрії, глава фракції ультраправої Партії свободи Йоханн Гуденус 18 травня оголосив, що йде з усіх політичних посад.

Йоханн Гуденус

Гуденус є фігурантом скандалу навколо відеозаписів із вілли на іспанському острові Ібіца, де він разом зі своїм партійним босом Гайнцем-Крістіаном Штрахе відпочивав у липні 2017 року. Зустріч політиків із жінкою, яка назвала себе племінницею російського олігарха Оленою Макаровою, знімали приховані камери, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Штрахе запевняв співрозмовницю, що, якщо Партія свободи здобуде достатньо місць в уряді після виборів 2017 року, він допоможе росіянам із вкладенням коштів в австрійську економіку. За даними журналу Spiegel, який 17 травня опублікував фрагменти відеозапису, зустріч було підлаштовано, а "Макарова" виявилася підставною особою.

Під час вечірки обидва члени Партії свободи вживали багато алкоголю, стверджувало видання.

Гуденус заявив, що просить вибачення за те, що не виправдав довіри виборців і членів партії.

Уранці 18 травня Штрахе подав у відставку з посади віце-канцлера Австрії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...