"Росію чекає глибока рецесія і повільне відновлення", - Bloomberg

Поки світові лідери по всій планеті виділяють значні суми на підтримку економіки, Кремль "запасається сотнями мільярдів доларів" і не витрачає резерви.

"З фінансово-бюджетної точки зору Росія менше більшості країн робить для того, щоб пом'якшити удар від карантинних заходів і зовнішніх чинників. Це може бути виправдано, якщо врахувати падіння нафтових цін, але наслідками будуть більш глибока рецесія і більш повільне відновлення", - вважає економіст Bloomberg Economics Скотт Джонсон, передають Патріоти України.

Росія накопичила більше $ 550 млрд, в тому числі $ 165 млрд у Фонді національного добробуту, нагадує агентство.

При цьому в умовах поширення коронавіруса і ослаблення рубля російська влада витрачають лише близько 2% ВВП на підтримку економіки, вказує агентство з посиланням на дані міжнародного ING Bank.
Під час фінансової кризи 2008-2009 років Росія витратила 10% ВВП на боротьбу з наслідками, але змогла швидко відновити резерви завдяки зростанню цін на нафту, відзначає Bloomberg. Тепер же Кремль готується до "тривалого періоду низьких доходів від експорту".

"Ціни на нафту впали нижче за показники, які будь-хто міг собі уявити. Їм необхідно обережно витрачати резерви, тому що це все, що є", - заявила агентству Олександра Сусліна з Економічної експертної групи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...