"Россия чтит своих героев": У РФ "ополченця"-інваліда з Донбасу утримують у нелюдських умовах

У минулому році Шевцов поїхав воювати на Донбас, де отримав важкі поранення. Після цього він став інвалідом, і за допомогою волонтерів зміг повернутися додому.

У СІЗО в Підмосков'ї вже другий місяць перебуває 47-річний громадянин Росії Олександр Шевцов, який раніше воював на Донбасі. Про це повідомляють пабліки, що висвітлюють життя на тимчасово непідконтрольних українському уряду територіях Донецької області, передають Патріоти України.

За їхніми даними, у ув'язненого немає обох ніг, не функціонує одна рука. Також він страждає від гепатиту С, фантомними болями і ПТСР.
У минулому році Шевцов поїхав воювати на Донбас, де отримав важкі поранення. Після цього він став інвалідом, і за допомогою волонтерів зміг повернутися додому.
«Незабаром його викликали на допит в поліцію, де звинуватили в зберіганні наркотиків: поліцейські знайшли на його ділянці 2 (два!) уущі конопель. Покаліченого "ополченця" відправили відбувати тюремний термін в одну з колоній в Брянській області», - пишуть пабліки.
Через деякий час Шевцова вивезли в підмосковне СІЗО, щоб засудити за ще одним епізодом зберігання наркотиків. Пабліки запевняють, що поліцейські нібито обіцяли влаштувати «неприємності» синові Шевцова, якщо той не візьме на себе провину.
«Новий вирок був винесений в рекордно короткі терміни, але Шевцова з СІЗО так і не етапували. Відповідно до російського законодавства, людей з ампутованими кінцівками містити в СІЗО не можна. Перебування там "ополченця" Шевцова є наочним підтвердженням: він не може піднятися і пересісти в інвалідний візок; не може користуватися туалетом - коляска не проходить в отвір (співкамерник тримає його у висячому положенні над унітазом); не може дістатися до лазні - співкамерник відносить його туди на своїй спині (миється Олександр в тазу для замочування білизни); не може користуватися умивальником, не може брати їжу через вікно в двері», - розповідають автори пабліків.
Вони вважають, що Шевцова потрібно було відправити «в престижний госпіталь для ветеранів», «забезпечити довічним медичним супроводом, щорічними путівками до Криму і гідною пенсією».
«Якщо людина порушила закон і його, безпорадного інваліда, НЕМОЖЛИВО залишити на волі (хоча б в рамках домашнього арешту), то відбування покарання повинно проходити з усіма належними умовами. У РФ покаліченого російського "ополченця" посадили до в'язниці за два кущі конопель, а потім накинули ще - адже убогий інвалід все одно скоро здохне, а розкриваність сама себе на підвищить. Але цього виявилося мало, тому нещасного вирішили добити нелюдськими умовами утримання в СІЗО», - пишуть пабліки.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...