"Роттердам+": НАБУ оскаржить закриття справи

У НАБУ відзначають, що ще два дні тому процесуальний керівник у справі обговорював на нараді доказову базу, а вже сьогодні прийняв рішення про закриття справи нібито на підставі відсутності достатніх доказів.

Національне антикорупційне бюро оскаржить закриття прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури кримінальне провадження щодо формули «Роттердам плюс». Про це повідомляє прес-служба НАБУ, передають Патріоти України.

«Рішення про закриття справи «Роттердам плюс» суперечить принципам верховенства права, тому Національне бюро оскаржить його у генерального прокурора і в.о. керівника САП», - інформують у відомстві.

За словами прес-служби НАБУ, комплексна експертиза підтвердила розрахунки збитків за 2016-2017 роки в розмірі 18,87 млрд грн, але суть її зводиться до того, що питання протиправності дій, відповідно, і настання збитків, повинен вирішити суд. У НАБУ відзначають, що ще два дні тому процесуальний керівник у справі обговорював на нараді доказову базу, а вже сьогодні прийняв рішення про закриття справи нібито на підставі відсутності достатніх доказів і можливостей їх отримати, тому, унеможливив покарання винних осіб.

У НАБУ додали, що категорично не згодні із закриттям справи по формулі «Роттердам плюс» і будуть робити все можливе, щоб відновити розслідування і передати справу до суду для його оцінки. «Ми переконані, що вирішення долі цього провадження поза судовим процесом не відповідатиме законним інтересам громадянського суспільства і держави. Адже справа «Роттердам плюс» є знаковою для України, і про необхідність її завершення неодноразово заявляли вищі посадові особи», - підкреслюють у відомстві.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...