"Роттердам+": Вердикт Конституційного суду про визнання НКРЕКП неконституційною продовжить дію здирницької схеми (відео)

Команда президента підготувала законопроект про скасування цієї схеми.

Нова владна команда на початку нового тижня обіцяє внести в Раду цілий законопроект про ліквідацію формули "Роттердам+", яку вже давно викрили і зрозуміли, що вона доїть по 12 мільярдів гривень на рік з кишень українців в інтересах двох олігархів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Водночас Конституційний суд визнав незаконним існування всієї комісії з регулювання електроенергетики, створеної експрезидентом Порошенком ще в 2014 році.
Здавалося б, можна радіти, що хитру НКРЄ, яка благословила цю формулу і шалені тарифи разом з нею, назвали неконституційною і приберуть. Але у нового президента спробували відібрати право вплинути на цю схему. І, поки буде битва за створення нового органу, вже правильної Нацкомісії, власники схеми "Роттердам+" і далі багатітимуть з фантастичною швидкістю: 30 тисяч гривень на хвилину за наша рахунок.

Наприкінці цього тижня Конституційний суд виніс вердикт Нацкомісії з регулювання тарифів у сфері енергетики та комунальних послуг. Тобто суд визнав, що ця комісія нині неконституційна. Але це не означає зникнення НКРЕКП і гігантського обкрадання країни. Це свідчить лиш про одне - Зеленському всіляко намагаються відрізати змогу ліквідувати цю схему в енергетиці.

В Адміністрації відреагували рішуче. "Пропонується, щоби формула "Роттердам+" була скасована. Ми пропонуємо, щоби на рівні закону ніякого "плюса" не було. Буде тепер формула, яку можна назвати "Роттердам-". Все прозоро". – коментує представник президента в кабінеті міністрів Андрій Герус.

Законопроект, де буде прибрана ціна неіснуючої доставки вугілля із далекого від України порту у Нідерландах, внесуть в Раду вже на початку робочого тижня. І тут неважко спрогнозувати, якою буде реакція нинішнього парламенту. Бо в тому ж законопроекті пропонується ще й відтермінувати ринок електроенергії, що геть невигідно монополісту Рінату Ахметову, а отже й депутатським групам, які з ним пов’язані.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...