"Розбудити народ": Послідовник шамана Габишева йде на Москву

Він почав свій шлях в сторону Москви 16 березня від кордону Іркутської області і Республіки Бурятія, з того самого місця, де в минулому році затримали якутського шамана Олександра Габишева.

В Іркутській області співробітники правоохоронних органів склали 4 травня два протоколи про адміністративні правопорушення щодо Олександра Алексєєнка - послідовника якутського шамана Олександра Габишева, який вирішив, за прикладом шамана, відправитися пішки в Москву з метою "розбудити народ", передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Як повідомив сам Алексєєнко, спочатку співробітники ДПС оформили постанову про порушення ним правил дорожнього руху за те, що він йшов з візком по узбіччю, а не по розташованому поруч тротуару. Через кілька хвилин співробітники ППС зупинили пенсіонера, щоб притягти його до відповідальності за порушення "режиму самоізоляції", введеного в області через епідемію коронавіруса.

За словами адвоката Олексія Григорова, який погодився представляти інтереси Алексєєнка, при складанні протоколів та постанов поліцейські допустили дуже багато процесуальних порушень, зокрема залишили без нагляду його майно. "Вони просто залишили візок біля підприємства, поблизу якого затримали Алексєєнка. Якби речі пропали, ніхто не поніс би відповідальності", - сказав Олексій Григоров.
Після того, як Алексєєнка відпустили з поліції, адвокат відвіз його до місця, де стояв візок, і дав поради, як поводитися в подібних ситуаціях. "Чинне законодавство, яке видано в зв'язку з пандемією, заборони на переміщення не містить. Є деякі обмеження, рекомендації, але прямої заборони немає. З боку Алексєєнка немає складу адміністративного правопорушення, тому що ніякої заборони він не порушив", - вважає Олексій Григоров. Пенсіонер продовжив шлях.
Олександр Алексєєнко живе в місті Фурманов Івановської області. Він почав свій шлях в сторону Москви 16 березня від кордону Іркутської області і Республіки Бурятія, з того самого місця, де в минулому році затримали якутського шамана Олександра Габишева. Він не ставить за мету, як шаман Габишев, "вигнати Путіна", його місія, за його словами - "розбудити народ".
В Іркутськ Алексєєнко прийшов 27 квітня. У цей день його затримали поліцейські і склали перший протокол за порушення самоізоляції.

Якутський шаман Олександр Габишев відправився в Москву для проведення "обряду вигнання Путіна" в березні 2019 року. Разом з ним йшов загін однодумців. Габишев дійшов тільки до кордону Бурятії і Іркутської області, де його затримали співробітники правоохоронних органів. Він був доставлений в Якутськ, а після - в психоневрологічний диспансер республіки. Відносно шамана порушили кримінальну справу про заклики до екстремізму.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...