"Розчленовували і палили на багатті": На Одещині шкуродери вбили червонокнижних черепах

23 травня ввдзначають Всесвітній день черепахи. Вперше це свято відзначили в 2000 році завдяки ініціативі Американського товариства порятунку черепах, що прагне привернути увагу до проблем збереження цих рептилій.

В Овідіопольському районі Одеської області невідомі виловили і вбили кількох черепах. Інцидент стався 23 травня на Сухому лимані. Саме там мешкають болотяні черепахи - рідкісний, занесений до Червоної книги вид рептилій, передають Патріоти України.

Нелюди зловили з півтора десятка цих унікальних тварин і ... «Відрізали їм голови або розчавили, розчленовували, і палили на багатті ... Ось такі виродки живуть серед нас», - розповів одесит Дмитро Ревун, який знайшов наслідки свавілля.
«Зазвичай друга половина квітня - це час, коли після зимівлі в Одеській області прокидаються черепахи. Болотяна черепаха - рідкісний, занесений до Червоної книги вид рептилій. З землі черепашки з'являються зазвичай, коли температура повітря досягає 15-20 градусів.
Ця унікальна черепаха - місцевий вид, дуже важливий і необхідний елемент водно-болотних екосистем. Маленькі черепашки зазвичай вилуплюються з серпня по жовтень і зиму проводять під землею або під піском. Першу зиму молоді черепахи проводять в землі, харчуючись за рахунок жовткового мішка, розташованого на черевних щитках пластрона", - пояснив відомий еколог, доктор біологічних наук Іван Русєв.

Відзначається, що ця популяція відноситься до категорії «перебувають у стані близькому до загрозливого», чисельність особин дуже незначна.

У поліції даний інцидент поки не коментують.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...