Роз'яснення Мінюсту: Що робити, якщо сусіди шумлять вночі чи роблять ремонт на вихідних

Найперше у відомстві нагадують про статтю 24 Закону України "Про Забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення".

З 10 години вечора і до 8 ранку не можна голосно співати, кричати, слухати гучну музику, використовувати салюти і феєрверки. Крім того, не можна проводити ремонт у вихідні дні – тільки за попередньою домовленістю з сусідами. А також заборонено користуватися будівельною технікою після 9 години вечора. Якщо ваші сусіди порушують ці правила, то у Міністерстві юстиції розповіли, що з цим можна зробити, передають Патріоти України.

Найперше у відомстві нагадують про статтю 24 Закону України "Про Забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення".

"Підприємства, організації, а також фізичні особи при проведенні будь-якого виду діяльності не повинні перевищувати рівень шуму, який встановлено санітарними нормами для таких приміщень і таких територій, як житлові будинки, прибудинкові території, установи освіти і культури, а також інші приміщення, в яких можуть перебувати люди як постійно, так і тимчасово", – йдеться у ній.

Згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я, максимальний рівень шуму, який дозволений у будинках і квартирах становить: вдень – 50 децибел, вночі – 40 децибел.

Для готелю або гуртожитку 55 – вдень і 45 – вночі.

Наприклад, 35 децибел – це цокання настінного годинника, 45 децибел – шум розмови, а 65 – шум гучної розмови.

Що робити, якщо сусіди порушують встановлені вимоги?

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...