Розмір збитків перевищує 3 млн: На Вінниччині викрили незаконну вирубку лісу (фото)

За даними слідства, 5 жителів регіону налагодили схему нелегального збуту лісосировини.

Служба безпеки України затримала у Вінницькій області організатора групи, яка причетна до незаконної вирубки понад 200 цінних порід дерев для продажу. За 5 тис. американських доларів фігурант намагався уникнути відповідальності, передають Патріоти України з посиланням на пресцентр СБУ.

За даними слідства, 5 жителів регіону налагодили схему нелегального збуту лісосировини. Співробітники СБУ задокументували факт вирубки зловмисниками дубів на території Вінницького району для продажу місцевим комерсантам.

За попередніми оцінками екологів, розмір збитків, яких зловмисники завдали державі, становить понад 3 мільйони гривень.

За непритягнення до кримінальної відповідальності організатор нелегального бізнесу запропонував гроші чиновнику "Держекоінспекції" і співробітникові спецслужби, які відразу повідомили своєму керівництву про отриману "пропозицію". Оперативники СБУ затримали лідера групи під час спроби передачі хабара.

Наразі затриманому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших учасників групи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...